Cel mai puţin bărbat dintre bărbaţi

Întâmplare face să mă fi născut cu cuc, dar la fel de bine se putea întâmpla să mă fi născut cu puţă.

În primii ani de existenţă credeam că toată lumea, fetiţe şi băieţei deopotrivă, posedă cuc. Diferenţiam fetele de băieţi după hăinuţe, după codiţele din păr şi după poziţia de făcut piş, în rest gândeam că sunt identici. Mai târziu, în primii ani de grădiniţă, am avut prima dezamăgire pe când Andreea, fiica unei bune prietene de-a mamei mele, a dormit la noi (respectiv cu mine), iar când s-a băgat în pijamale am constatat că nu avea cuc! Între a o întreba dacă şi l-a tăiat sau a o pârî la mama că şi-a lăsat cucu acasă, am ales varianta a doua. După ce am încasat două palme – una peste bot, alta peste ochi – şi am primit instructaju pentru situaţiile în care o fetiţă se schimbă de faţă cu mine, m-am întors în cameră.

Frământat de drama fetiţei de lângă mine de-a nu avea cuc şi mânat de o curiozitate crasă, am aşteptat să adoarmă şi am controlat-o prin palpare de cuc: n-avea! Deci şi-l tăiase şi o durea… altcumva nu-mi puteam explica de ce naiba a trebuit să urle în aşa hal încât să iau a doua bătaie în decurs de jumătate de oră. Nedumerit şi îndurerat am renunţat la a mă mai preocupa de lipsa cucului la fete şi mi-am văzut de viaţa mea cu cuc.

Trecând în ritmul meu prin toate stadiile devenirii din băieţel băiat şi din băiat bărbat, mi-am dat seama că Andreea nu era nici bolnavă, nici ciuntă şi, ca ea, nici celelalte fetiţe, fete şi femei. Constatarea asta m-a făcut fericit atât pe mine, cât şi pe cucul meu.

Ajuns la statutul de bărbat şi renunţând cu greu la cel de băiat, încerc să mă integrez cât mai bine în rândul sexului tare. Biologic vorbind mă încadrez la categoria „bărbaţi”, evoluţia mea naturală  conferindu-mi o serie de calităţi necesare integrării: mi-a crescut cucul, mi-a apărut barba, părul pe piept, mărarul pe picioare şi, fără voia mea, părul la cuc. Cu atâta păr nici n-aş  fi avut curaj să fiu femeie, mai ales că mă piş din picioare.

Mai sunt doar câteva zile şi, oricât de bărbat aş fi, mă voi simţi cel mai puţin bărbat dintre bărbaţi.

Peste câteva zile bărbaţii cei mai bărbaţi vor sărbători ziua lor – a celor cu cucu tare şi nervu nervos! Ziua bărbatului e avortonul răposatei naţionale în galben şi noua dimensiune a bărbăţiei de când prietenii au uitat de ce, iar sărbătorirea ei a devenit confirmare a masculinităţii şi a înzestrării cu cuc pentru cei mai mulţi coioşi. Femeia se certifică prin scurgeri de sânge, bărbaţii prin curgeri de bere! Femeia are ziua ei, bărbatul trebuie să aibă tot aşa! Femeile vor cadou de ziua lor, bărbaţii vor libertate! Ele spală cu lenor că aşa zice la televizor, ei sărbătoresc la comandă că aşa zice extensia de la telecomandă! Bărbaţii şi femeile trebuie să fie egali în drepturi şi în sărbători, dar dacă nu se poate pentru toţi, atunci măcar bărbaţii să fie. Deci sunt!

Pentru simplu motiv că m-am născut cu cuc şi nu cu puţă, nu mă pot simţi mai egal decât dacă m-aş fi născut cu puţă în loc de cuc. Din păcate sunt mulţi posesori de cuc cărora nu le-a crescut şi altceva în-afară de acesta şi pentru bere şi orgoliu ar fi în stare să sărbătorească şi ziua internaţională a nasturilor verzi cu trei găuri colineare.

La Mulţi Ani bărbaţilor de ziua voastră, La Mulţi Ani mai puţin bărbaţilor de zilele voastre!

16 responses

 1. mai cucusor, mai distrat teribil… am ris cu o pofta de cuc feminin… dar nu stii tu ce i aia … asa ca te las sa ti traiesti cucia linistit nu sa te mai incurc cu ce tu nu stii… sau banuiesti dar nu esti convins… te sarut….si ca sati spun ca mi ai facut o trecere de la shakespeare – ce am RE RE RE RE citit astazi toata ziua, pentru o mare placere philosophica personala – la cucusorul tau cu un vulcan de ris…ce mi a facut mare placere… am facut si eu pis dar asezata… MULTUMESC…

  zi buna si week end fericit tie si cucului tau… oricum nu trebuie neglijat… stii tu cu neutilizarea si atrofierea… cucului….

  oricum esti zanatic… si nu i rau…la casa omului unul ca tine…cine nu l are sa si l cumpere … cu cuc cu tot… pa

  • fostul meu cuc a aflat ce e puţa în acelaşi timp cu mine după care a devenit ceea ce este astăzi şi poartă numele pe care nu-mi permit să-l scriu aici :). În rest sumtem bine, sănătoşi, evităm neutralizarea şi atrofierea, ne vedem de viaţa noastră şi nu inventăm motive să ne simţim mai bărbat sau mai cuvântul ce nu-mi permit să-l scriu!

 2. Inca o data, bravo! Pt nonconformism, sa zicem, desi eu il vad mai degraba ca mod vertical de expresie, bun-simt (cu toate ca aici sintagma potrivita ar fi common sense, caci la noi a devenit usor restrictiv termenul) si atitudine.

  • Încă o dată, mulţumesc!
   Nu aş zice despre gândirea mea că e nonconformistă, m-aş rezuma la a o numi doar sănătoasă, unde „sănătoasă” nu e termenul acceptat general ci doar definiţia mea pentru el, deci există riscul să fi atribuit conotaţii greşite termenului, prin urmare şi părerii despre gândirea mea.
   Destul de clar, nu? 🙂

   • Sa stii ca exact la asta ma gindeam; adica termenul tau reda mai bine ce-am vrut sa spun: sanatoasa. Conotatiile atribuite sint, prin urmare, corecte. E intotdeauna o placere sa intilnesti oameni care gindesc sanatos; sper sa fie cit mai multi sau din ce in ce mai multi…

 3. Ha, ha, ha! Mi-a fost tare dor de postarile tale. Buna asta! – stii, ca in reclama la bere. Despre ce zi e vorba ca m-ai bagat in ceata? Eu am aflat de cuc si puta prin metoda „Eu ii dau jos pe-ai mei daca ii dai si tu jos pe-ai tai!” si stii ce?! Functioneaza si in ziua de azi!

  • Să chiorăsc dacă văd vreun motiv pentru care ai crede că am făcut aşa ceva….
   Nu ştiu cum funcţioneză evidenţa populaţiei blogistice, da’ altcumva decât să-mi fi introdus cineva blogul la catastif una ca asta n-avea cum să se întâmple pentru că eu n-am făcut-o…
   M-ai bulversat oricum…

   • Pe cuvint de nu apari in Zelist… Mi-a picat fizicul cind am vazut blogul tau in Zelistul meu… am crezut ca te-ai razgindit… oricum, felicitari, ai intrat pe un loc destul de bunicel 🙂 🙂 🙂 cu sau fara voia ta! … intra la mine pe blog si da clik pe Zelist ca o sa te regasesti acolo… in rindul inmatriculatilor! De o saptamina esti, se actualizeaza lista in fiecare joi si saptamina trecuta nu erai…

 4. Pingback: Intră şi semnează… REÎNFIINŢAŢI AGENŢIA NAŢIONALĂ ANTIDROG!!! « joy

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s