Şi cam ce-aţi mai vrea?!

Urmează un text urât dedicat celor care aşteaptă ca ţară să le ofere tot şi ei să nu ofere nimic.

Aţi vrut libertate de exprimare? Na poftim că aveţi!

Puteţi să vă spuneţi oful oriunde, oricând, oricum. Nu doar că puteţi, voi chiar o faceţi, dar o faceţi prost! Credeţi că aveţi ceva de spus, dar de fapt luaţi cu împrumut de la idolii voştri de carton idei bombastice şi le spuneţi pe limba voastră. Care limbă seamănă din ce în ce mai puţin cu limba română. „Chestie” şi „gen” ţin loc de predicat, subiect, virgulă şi acoladă; totul se rezumă la „wtf” şi băgatul pluii, la sodomizat morţii şi la violat mamele, la scandal şi la sex. Scrieţi în neştire şi aveţi senzaţia că aţi realizat ceva. După părerea mea aţi realizat un mare şi anume căcat!

Aţi vrut acces la informaţie? Serviţi vă rog!

Aveţi posturi de televiziune cât n-are nimeni în ue şi singura revistă pe care o citiţi e programul tv. Pentru voi s-a inventat ziarul doar cu poze după ce abecedarul vi s-a părut prea complicat. Din şi pentru prostia voastră s-au născut otv, nikita şi puya. Pentru voi a candidat nati meir, pentru voi şi-a făcut mircea balea blog, pentru voi şi setea voastră de informaţii au apărut cancan şi click. Nu-i aşa că vă simţiţi mai inteligenţi de la atâta informaţie?

Aţi cerut civilizaţie? Nu v-a oprit nimeni să aveţi!

Dar voi credeţi că civilizaţia vine la pungă sau la sticlă. Pentru voi civilizaţia înseamnă să poţi arunca gunoiul de la geam şi să ajungă singur la ghenă sau să vă urle pseudomuzica din maşină ca semn al înaltului vostru grad de cultură. Socotiţi că e obligaţia noastră să vă respectăm şi privilegiul vostru să nu. Vă duceţi în parc doar ca să vă vadă lumea şi să spargeţi seminţe, consumaţi mai mult parfum decât săpun şi vă consideraţi persoane civilizate doar pentru că purtaţi haine de firmă made in china.

Altceva cam ce-aţi mai vrea?….

Ne pare rău, dar ţara nu vă mai poate oferi nimic altceva decât răsplata pe care i-aţi dat-o voi până acum şi nu altcumva decât în aceeaşi formă şi cu dobândă. Aşadar:

Foarte multă MUIE!

Reclame

10 responses

 1. Pingback: Despre români « georgiana mocanu

  • Da, este. Partea bună e că această situaţie face parte din categoria celor reversibile şi, chiar dacă e greu, cred că lucrurile pot fi schimbate în bine.

 2. Ne merităm soarta cu vârf şi îndesat. Televiziunile şi tabloidele dau ce se cere şi ce creşte rating-ul. În maxim 5 ani vom ajunge la scene de sex în direct la ora 3 după-amiaza. Nea Costache mi-a spus ceva genial: ”elevii afla ca Vlad Tepes a fost imortalizat in filmele cu Dracula, despre Mihai Viteazul se scrie trei randuri, in schimb, se afirma despre Andreea Esca ca este una dintre cele mai simpatice prezentatoare de stiri, iar Cristian Tudor Popescu este catalogat drept un dur al presei romanesti?”, asta în carte de istorie. Ce mai urmează? Ne arătăm, ne scoatem şi ne băgăm tot? După asta ce mai urmează? Mediatizăm: homosexuali, psihopaţi, criminali, violatori de bătrâne, drogaţi, curve,… Dacă nu te încadrezi într-una dintre aceste categorii nu eşti trendy, fancy, cool, şmecher, maxim sau o.k.?!!!! Străinii, europenii, sau cei din Schengen, că tot avem pretenţii, ce să vadă în România dacă numai asta promovăm? Cine mai munceşte cinstit în ţara asta? Cine mai plăteşte pensiile bătrânilor? Cine se mai îngrijeşte de educaţia copiilor? Noi nu existăm?

  Cred că ai avut o stare pesimistă când ai postat articolul şi după cum vezi m-am înfierbântat şi eu. Gândeşte pozitiv! Gândeşte pozitiv!
  Vreau să îţi mai spun ceva scurt: stabilim, carafă, Bolta Rece.
  Respect!

 3. Am avut câteva tentative ȋn a persifla atitudinea unor snobi, pe calea blogului, ȋnsă tematica inițial aleasă era și este legată de muzică, motiv pentru care am decis să-mi vărs amarul pe al dumitale primitor blog, plin de subiecte pe al meu plac.
  Succint și legat de articol, am mai spus-o și-o mai spun, trebuie lucrat la mentalitate, lucru aparent imposibil dar nelipsit de speranța.
  Şi ȋnca ceva ! Să nu uitam că suntem prelungirea unui neam plin de mândrie și respect, iar fiorii ce ne cuprind când auzim ceva de bine, pe plan internațional, despre vreun conțăran de-al nostru, nu sunt decât trăiri normale pentru că ăsta-i materialul din care suntem croiți.

 4. 1.. Nu confunda principiul accesului la informaţie cu mâncarea de rahat care se practică în media românească, de asemenea nu-i confunda pe cei care spun ce li se cere cu jurnalişii…
  2..Pentru că avem multe … chestii la care să ne uităm, nu însewamnă că avem multe televiziuni (nu cred că vrei să zici că OTV sau Antena3 de exemplu sunt televiziuni în sensuldeplin al termenului…
  3..Aşa e, civilizaţia nu vine de unde zici şi nici de la locuri unde se aruncă în manelişti cu bani, din locurile unde stai şi te miri cât de multe târnuleţe au casele, ori unde se urlă la jucătoru s-o f** pe mă-ta şi respectiva se ridică zâmbind ofertant:
  Eu sunt mama lui … Civilizaţia vine din biblioteci, din muzee, de la şcoli, de la operă, teatru … (pentru cei care nu înţeleg vreunul din termeni îi satu la dispoziţie cu explicaţii)
  :::::::::
  MUIE? Misterul Ultimei Iubiri Elegante probabil … 😀

  • Conform regulilor acestui blog linkurile nu sunt permise. Singurele abateri au loc doar în cazuri în care linkul este elocvent pentru subiect şi, musai, prezintă noţiuni româneşti.
   1. Nu confund definiţia termenului cu materializarea acestuia şi nici jurnaliştii cu angajaţii trusturilor mass-media. Dar până la urmă discuţia se rezumă la ceea ce este, nu la ceea ce ar putea fi.
   2. Televiziunele care merită memorate pe telecomandă pot fi numărate pe degete, adevărat. Dar celelalte, deşi nu seamănă decât parţial cu ceea ce înseamnă televiziune, există şi chiar au audienţă.
   3.Cred cu tărie că cititorii acestui blog înţeleg şi cunosc termenii respectivi, dar e bine de ştiut că există şi oameni dispuşi să ofere consiliere celor care nu cunosc termenii. Eu sper că nu se va găsi nimeni dintre vizitatorii de aici care să ceară explicaţii 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s