Să facem şou!

Şoul din ziua de astăzi e varianta alterată şi cretină a emisiunii de divertisment de odinioară. Sau cel puţin aşa îl percep eu.

Nu mi-am propus să-l fac de râs deoarece mai bine decât o face singur, n-o face nimeni. Să-l comentez, iar n-aş vrea!. Nu de alta, da’  eu chiar nu mă pricep la treburi aşa moderne şi, de când a dispărut „Infractoarea” de la chioşcu de ziare, pornăiala din mass-media nu mi-o mai scoală, ci numa’ mi-o apleacă.

Recunosc, urmăream „Piersicile lui Florin” în fiecare duminică şi-mi plăcea. Poate şi din lipsă de alternative. Acuma, dintre atâtea şi atâtea alternative, nu-mi mai place nimica. Oricât aş încerca , nu pot să mi-l imaginez pe Piersic Sr. prezetând astăzi un şou  în care să vorbească printre ţâţe, buci şi tonu’ la râsu’ din sală să-l dea altcineva în-afară de el. Nu m-o fi ducând pe mine capu’, da’ nici că-mi pare rău!

Ca să nu rămân invariabil prost, mă uitam la robingo. Cu cât învăţam mai multe, cu atât  descopeream cât de prost eram defapt. Mare lucru n-am reţinut, în schimb am căpătat oroare de mascotă şi ciudă pe brenciu că avea voie cu fiţuici. Acuma, când mi-am făcut curaj să mă consider mai puţin prost şi-am uitat de mascotă, am observat că şoul bazat pe cultura generală se desfăşoară la Negru şi cu un singur concurent dotat cu doişpe (cred) mascote blonde. Vă jur că n-am văzut mascota în trei ani de robingo cât am văzut mascotele în 5 minute de antenaunu. Sau mă rog, doar ţâţele. Am cedat prematur şi am decis că, dacă vreau să rămân cel mult la fel de prost, trebuie să mute cna-ul mascota la antena sau eu postul la teve. Cna-ul nu ştiu ce a făcut.

După ce s-a zis şi cu robingo, ni s-a stricat televizorul. De-abia când ne-am pus cablu s-a hotărât tata că, dacă tot aveam atâtea programe şi eu am doborât recordu la prostie, putem să ne luăm un televizor nou.  Nici nu s-a uzat bine ţipla de la telecomandă că am şi primit interdicţie la teveu. Motivul mi l-a spus tata când, sătul fiind de atâta radio România actualităţi, i-am transmis că emisiunile culturale mă complexează şi mă simt cam prost. Atunci de-abia mi-a zis: cu adevărat prost erai dacă stăteai numa’ cu ochii pe şourile de la televizor, aşa eşti doar cu mult mai puţin prost.

În prostia mea de-atunci, nu l-am înţeles. Dar l-am crezut.

Acuma, de fiecare dată când prind telecomanda, îl şi înţeleg.

Anunțuri

22 responses

 1. la fel şi ţie! mulţumesc pentru link, ascult chiar acum. numa’ nu te supăra pe mine, da’ mi-am propus să nu postez linkuri decât în momentul în care mi-oi face blogroll şi-atunci doar către cei de acolo. plus că, pentru a respecta titulatura blocului, nu scriu decât despre România. oricât mi-ar place joan baez( pentru că îmi place), parcă tot nu-mi vine să îmi calc cuvântul pentru ea.
  saru’mâna că ai împărtăşit cu mine o piesă aşa frumoasă.

 2. Si cum iti impartasesc parerea, n-am s-o aprob si atat, tocmai din simplul motiv de a nu succinta acest comentariu si a nu-ti lasa sarac articolulul. Spun sarac deoarece fiecare articol ce pare incheiat nu est,e la asa-zisa finalizare, fiind complet atunci cand este imbratisat de comentarii pro si contra, ce intregesc si completeaza golul intentionat lasat, cateodata, de autor,tocmai pentru a starni si a pune in miscare sinapsele cititorului.
  Si daca TV-ul nu mai reprezinta de mult nimic pentru mine, nici prostitutia televizata nu o face. Insa, dupa cum prea bine se stie, noua (si n-am sa spun « romanului ») ne place sa ne clatim ochii cu niste panarame, doar din simplul motiv ca nu au demnitate si pot fi, foarte simplu, privite ca niste obiecte.
  Si pentru ca ideea de sou este supra estimata de catre majoritatea dintre producatori, nu pot sa cred ca, in curand, se va schimba ceva. Totusi, cel mai deranjant e faptul ca, din cand in cand, mai aruncam priviri parca furate, sa vedem daca s-a mai schimbat ceva si nu facem decat sa alimentam focul vechilor pareri cu gazul audio-vizualului.
  Si daca pare ca bat campii si vorbesc la general, o fac din simplul motiv de a te lasa pe tine, cititorule, sa mai scrii si dumneata despre ce si cum.
  Si fiindca m-am saturat sa tot intru pe adresa lu’ matale, dom’le bloc-er, am decis sa mi te bag…in legaturi directe.
  Si…tine-o tot asa !

  • păi ne mai uităm ca să fim convinşi că nu avem nimic de pierdut! nu spun că începând de mâine trebuie să ne dea la teveu doar muzică simfonică, documentare şi convorbiri literare, da’ nici să dăm numa’ peste porno, manele şi băşcălie nu mi se pare sănătos!
   Acuma că m-ai băgat în legături mi-a venit să spun că ai acces direct, da’ din păcate e marcă înregistrată a „culturii” române, ediţia mileniul 3. Mă rezum la a mă declara flatat de acţiunea ta.
   Şi încerc s-o ţin tot aşa, dacă nu chiar mai bine!

 3. aşa mă bucur când trebuie să repet faptul că-s prost, de nici nu ştii!
  acuma io ce fac? blogroll n-am, cinci scriitori superiori nu cunosc, dar astea se pot rezolva ţaca-paca. problema e la partea tehincă.. Dacă există vreun suflet caritabil pe-aici, îl rog să mă consilieze şi pe mine trimiţându-mi un mail de-ăla ca pentru proşti.
  mulţumesc!

  • Lasa, nu fii trist, premiul e al tau oricum si mi-a facut placere sa ti-l ofer! Asa, k sa incurajez tinerele talente in devenire, fosti soimi ai patriei si ulterior pionieri si utc-isti de nadejde … Si categoria „Da-o mai departe” n-o ai, deci te-ai scos! 😉
   Iar daca te incalzeste cu ceva, eu am primit premiul de la Machiaveliq (aka Blogu’ lu’ Mariciu) si n-am avut decenta ca tine sa-mi depling prostia in curtea mea (adica pe blogul meu)… am facut-o pe blogul lui, k sa zic asa, sa ma stie toata lumea cit mi-s de bloanda! Dar, k sa ma razbun, i-am facut lipeala cu blogul tau, si-acum da saracu’ comenturi la greu! 🙂

   • mă văd nevoit să subliniez faptul că apreciez acel premiu şi că mă simt măgulit. autoironia mea nu a fost gratuită, eu chiar nu ştiu să dau mai departe premiul respectiv. scriitori superiori am întâlnit, deci nu mi-ar fi greu să găsesc merituoşi pentru premiu.
    Notă: deşi irelevant, n-am ajuns decât la gradul de şoim al patriei, pe celelalte două le-am ratat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s