Mă doare-n cool

Sau despre modă.

O căruţă sau o şaretă care se respectă şi vrea să devină funcţională are nevoie de minim un cal. Sau un măgar. Un cal sau un măgar poate trage la căruţă dacă este alimentat cu fân. Sau cu pufuleţi. Pentru a rămâne funcţional şi pentru a evita explozia, un cal sau un măgar trebuie să se balege. Sau să se cace. Când, să zicem frumos – se balegă, un cal sau un măgar nu se duce la veceu. Sau la căcăstoare. Aşadar are nevoie de o traistă sub rect. Sau sub cur. De cele mai multe ori are şi de cele mai multe ori chiar o nimereşte.

La oraş nu prea mai vezi căruţe. Sau şarete. La oraş nu prea mai vezi nici cai. Sau nici măgari. La oraş vezi doar traistele de sub anus. Sau de sub fund. Ele nu folosesc la nimic. Sau la altceva. Altceva, ce? Aaa.. la ventilaţie. Sau la delimitarea genunchiului de femur. Sau la cărat ghiozdanul. Sau la mersu piticului în stare verticală.

Stop.

Călătorului îi stă bine cu drumul. Sau cu blugi. Călătorului căruia îi stă bine cu drumul lung îi trebuie un geamantan. Sau o valiză. Călătorul cară haine. Sau altceva. Geamantanu e necesar. Sau trebuincios. Călătorul cu valiză sau cu geamantan se întâlneşte în gări, autogări, aerogări. Sau alte gări. Sau în drum spre ele.

Călătorul poate fi confundat foarte uşor cu purtătoarele ambulante de valiză. Sau de geamantan. Pseudocălătoarele, spre deosebire de călători, se întâlnesc oriune. Sau oricând. Ele merg pe distanţe scurte. Sau nedefinite.  Pseudocălătoarele nu cară. Sau nu suficient. Geamantanu e un parazit. Sau un accesoriu. El întreg nu foloseşte la nimic. Sau la alt nimic. Care alt nimic? Aaa… pâi poate-mi iau o drujbă. Sau un reşou. Sau vibratoru. Sau vibratoarele. Sau Istoria Literaturii. Sau poate nu-mi iau nimic. Încă.

Stop.

Nu-mi place pupincoolismul. Sau nu-l înţeleg. Sau mă doare, după cum am zis, în cool de el. Maxim.

Stop.

Reclame

9 responses

  • întămplător :).
   oricum, mă bucur să aflu că n-am fost chiar atât de subtil încât să nu se înţeleagă subiectul.
   parafrazând un ziar „academic”: cititorii mei sunt mai inteligenţi decât mine!

 1. Unii spun despre cal că e un animal nobil. Sună mişto când zic asta, pentru că e cool să pozezi în iubitor al animalelor. (între noi fie spus, animalele de care zici, mai pot trăi, şi incă foare bine, cu iarbă, iarbă crescută de capul ei, fără nici un fel de aport al omului).
  :::::::::::::::::::::
  Aceiaşi „preţioşi”, uneori au ocazia să se plimbe într-o trăsură. Dar nu o fac pentru că, deşi acestă chestie e ceva exotic la oraş, calul face balegă, şi asta li se pare că pute…
  Oamenii care trăiesc prin junglă, neinfectaţi de civilizaţie, când simt mirosul de benzină sau motorină arse, spun nu că e un misros urât, ci unul insuportabil, ucigător şi sufocant.
  ::::::::::::::::::::
  Sper că nu te superi dacă îţi pun blogul la „blogroll” în „România lui Blue”.
  http://blue2403.wordpress.com/ O fac pentru că îmi place aici. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s